Kwartalnik KOMINIARZ POLSKI

kominiarz_polski_reklama_DRUK2

więty-mikołaj

Szanowni Państwo

Powtarzająca się co roku sytuacja zmusza nas do wydania oświadczenia. Zrzeszamy wyłącznie mistrzów kominiarskich, wydajemy stosowne certyfikaty.

A co roku ktoś, bez konsultacji wyręcza nas w obowiązkach zawodowych. Osoba ta, nie posiada odpowiednich kwalifikacji również nie używa atestowanego sprzętu.

Zakładając Stowarzyszenie Zawodowe chcieliśmy chronić nasz zawód przed amatorami, a także podnieść prestiż tego zawodu w Polsce.

Apelujemy do obywateli – przepchany przez Świętego Mikołaja komin, nie daje gwarancji bezpieczeństwa i nie spełnia norm unijnych.

Nas też cieszą przynoszone przez niego prezenty, ale sugerujemy, by po jego wizycie mimo wszystko umówić się z fachowcem na kontrolę.

Przy okazji w imieniu Zarządu Głównego Korporacji Kominiarzy Polskich życzę wszystkim Wesołych Świąt.

Rejestr Mistrzów Kominiarskich

Aby znaleźć kominiarza, należy „kliknąć” wybrane województwo, a następnie wyszukać kominiarza na mapie obok lub za pomocą wyszukiwarki.

Ogólnopolski Rejestr Mistrzów Kominiarskich uprawnionych do okresowej kontroli, polegającej na sprawdzeniu stanu technicznego przewodów kominowych (dymowych, spalinowych i wentylacyjnych) na podstawie art. 62 ust. 6 pkt 1 ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo Budowlane (tekst jednolity Dz.U. z 2016 roku  poz. 290 - z późniejszymi zmianami)

Korporacja Kominiarzy Polskich
Stowarzyszenie Zawodowe
Zarząd Główny